Jaaa nieuw bericht - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van manon - WaarBenJij.nu Jaaa nieuw bericht - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van manon - WaarBenJij.nu

Jaaa nieuw bericht

Door: manon

Blijf op de hoogte en volg manon

27 Januari 2005 | Suriname, Paramaribo

Hej hallo allemaal!
Gister heb ik al een klein stukje op de site gezet,maar ga jullie nu de rest vertellen.
Begin maar met de vliegreis. Om kwart over 5 eruit, kwart over 6 weg. Anouk en Laurens afgezet en toen op naar Schiphol met papa,mama en ik met mijn mega koffer en handbagage van ongeveer 10 kilo! We waren er rond een uur of 9. Lucy was er al en ook Esther kwam al snel met haar fanclub (luck,marjanne en Lenneke! En zelfs later nog de rest van de fam!)
We hebben gezellig wat gedronken en toen was het tijd om afscheid te nemen.
Het was nog even de vraag of de rest van de meiden het wel zou halen. Toen wij het vliegtuig in gingen, zagen we ze net aankomen en gelukkig hadden we ook nog plaatsen allemaal bij elkaar dus alles is goed gekomen.
De vliegreis is me 100% mee gevallen. Die 9 uur was zo lang nog niet. We hadden een vliegtuig vol gezelligheid. Er zat een heel Surinaams voetbalteam achter ons. Die hebben geen seconde hun mond gehouden! Er was ook een vrouw die heeft ons al uitgenodigd om te komen eten! Al met al een vliegreis die erg mee viel en eigenlijk heel gezellig was!
Dinsdag kwamen we rond half 6 Surinaamse tijd hier aan. Heel warm en plakkerig weer. Toch regende het iets, al was dat eigenlijk heel lekker.
We werden opgehaald door de taxi (lees bus) die ons naar het huis zou brengen. Toen we aankwamen brandde er al licht. Wat bleek? Het huis dat we gehuurd hebben, (ONS HUIS DUS) is niet wat we afgesproken en verwacht hadden.We kregen een huis waarvan er een heleboel niet goed was. We missen 3 slaapkamers, een aantal bedden, licht doet het niet in alle kamers, we hebben ineens een oppasser, daardoor scheen er ook licht. (op zich niet verkeerd, maar die neemt dus ook een kamer in beslag) er zijn geen lakens,handdoeken, stoelen zijn stuk, geen bestek,pannen en borden, tv is stuk, alles stinkt en is vies etc. Al met al geen goed huis en al helemaal niet wat we afgesproken hadden. We kwamen dus laat aan, en toen moesten we nog alle mensen bellen en hebben we minstens 1 uur buiten gestaan, overleggen, bellen, op mensen wachten etc. (gelukkig hadden we het contract en allerlei papieren mee!!)We waren erg moe, het was ondertussen iets van 7 uur hier,Nederlande tijd 11 uur.We hebben besloten de eerste nacht er wel te slapen.Ik heb met Esther in 1 bed geslapen. ’s Ochtends vroeg eruit, KOUDE DOUCHE!! En toen makelaar in Nederland gebeld, tussen persoon hier in Suriname, eigenaar van het huis gebeld en contact gehad met makelaar hier in Suriname. Toen zijn Mirande,Ellen, Jorien en Riejanne naar de stad geweest. Ze zijn met een Surinaamse makelaar de stad rondgereden om naar huizen te kijken. We hebben we keuze uit een aantal huizen. We zijn ’s avonds uit eten gegaan en Esther en ik zijn nog heel even onze mail wezen checken. Daarna dus nog een nachtje in dit huis geslapen, bij elkaar in bed. Vandaag (donderdag 27-1) hebben we weer gebeld met de makelaars en ze zoeken een aantal dingen voor ons op.We hebben meerdere keuzen, maar we gaan er uit 2 kiezen. Of een huis met zijn 8en of 2 huizen naast elkaar van 4 pers. Vannacht dus misschien hier nog een nachtje, of in het huis van 8. We zien wel!
Ach ja.. het komt allemaal wel goed, alleen een beetje vervelend.
Verder is het echt een bijzonder land en nu al een hele ervaring. Ik keek mijn ogen uit. In de bus van het vliegveld naar het huis kwamen we langs erg armzalige plaatsen. Ik voelde me heel schuldig, met mijn videocamera, digitale fotocamera, en heleboel geld opzak! Het is echt raar… gewoon huisjes met rieten daken, kinderen met 1 doekje om het lichaam dat kleding moet voorstellen, bloten voeten, magere koeien naast de deur, waslijnen met gekleurde lappen stof en iedereen hangt maar wat op straat… (zover je het een straat kan noemen… gaten, plassen water, hobbels, zand en klei en stukken steen)Later kwamen we wel langs huizen van steen en echt ook grote huizen. Een wereld van verschil met de huizen 100 meter verderop!
En oh ja.. 1 euro is hier 3,50 Surinaamse Dollar. Toen we het ruilden tenminste ;)
Tot volgende keer! Dan vertel ik de rest!
Heel veel liefs Mij!

• 27 Januari 2005 - 19:52

Anouk En Miny:

hey manon
    We hebben je gezien op de webcam, jij ons niet helaas maargoed volgende keer beter! We hopen dat het goed is gegaan met de huizen jacht. Van de foto hebben we niks kunnen maken helaas. We spreken je snel weer via msn of telefoon.
    liefs miny, jan, laurens en anouk.

• 28 Januari 2005 - 07:02

Manon:

Hey Manon, zit Miranda dicht bij jou in de buurt?? Geef haar een dikke kus! Ik kreeg deze site van Ewoud. Ik hou 'm in de gaten, veel plezier,
    groetjes Manon (ook ja)

• 28 Januari 2005 - 14:51

Markie:

He manonnetje, Fijn dat het nu toch allemaal weer goed komt met jullie. Had ook niet anders verwacht :)!! Veel plezier tijdens de warme dagen in het verre Suriname. Maak een paar mooie foto's, dan kunnen we zien hoe het daar is. Veel geluk daar. liefs markie

• 29 Januari 2005 - 17:13

Jes En Es:

hey manon, leuk verhaaltje man! ennuh, je bent dus best rijk daar? met de dollars? we wachten op de verhalen over het nieuwe huis enzo! veel succes daar! kus je en es